«Життя - найцінніший скарб».

27.01.2016 18:01

«Життя  - найнніший скарб»

 

    В рамках тижня превентивної роботи з протидії торгівлі людьми та експлуатації і жорстокого поводження з дітьми 11 листопада 2015 року в училищі відбувся  тренінг для учнів «Життя  - найцінніший скарб».

    Метою тренінгу було навчити учнів розглядати життєвий феномен як процес, у якому особистість творить сама себе і своє життя, наче найвищу цінність і неповторність.

    Під час тренінгу учні засвоювали навички адекватно реагувати на життєві випробування, вчились жити, використовуючи всі можливості, з бажанням творити свою долю та бережно ставитись до свого життя.

    Тренінгове заняття дуже сподобалось учням, які брали в ньому участь.

ВЧИМОСЬ КЕРУВАТИ ЕМОЦІЯМИ

 

15 грудня 2015 року проведений черговий тренінг для учнів «Емоції і прийоми їх регуляції»».

Метою тренінгу було був розвиток навичок контролю емоцій. Завданням тренінгу було: з’ясувати роль емоцій у міжособистісному спілкуванні, розвивати самосвідомість підлітків. А найголовніше – розвивати знання учасників тренінгу про методи самостійної регуляції власного емоційного стану.

Учні приймали активну участь у тренінговому занятті. Творчо проявляли себе під час  вправ для заняття напруження, формування адекватних реакцій у різних ситуацій.

Тренінгове заняття дуже сподобалось учням, які брали в ньому участь. Особливо їх зацікавила вправа з рефлексії, яка передбачала малювання свого настрою.

В кінці тренінгу учні висловили свою думку про тренінг, прокоментували, що нового вони собі відкрили; що змусило їх замислитися або змінити погляд на ситуацію.